W zimowe, długie wieczory, jedyne co poprawia mi nastrój i daje energię do życia, to... słodkości! W postaci kawy z pianką, gorącej czekolady, koktajli karobowych, orzechów w słodkiej polewie, puddingów, przecierów owocowych, ciast i ciasteczek. Samo dobre :) do tego lampki świąteczne, które w moim pokoju robią klimat przez cały rok, ciepłe skarpety, kocyk i uśmiech nie schodzi mi z twarzy. To są moje chwile. Tylko ja, dobra książka lub film i coś na osłodę. Z przyjemnością celebruję te wieczory, pełne aromatu cynamonowych ciastek i waniliowych świec.
***
Ostatnimi czasy doceniłam gotowe ciasto francuskie, za
jego mnogość zastosowań, pyszny smak (zarówno na słodko jak i na słono),
a także stosunkowo łatwe przygotowanie przekąsek. W tej odsłonie - z
brzoskwiniami.
Zimowa wersja koktajlu karobowego, na bazie banana, awokado i mleka sojowego, z kruszonymi orzechami, daktylami, rodzynkami i cynamonem. Przepyszny również na ciepło :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz